Medialab Aalborg University

 

Support til fjernundervisning

Medialab understøtter fjernundervisning således:

Der kan let opstå en situation, hvor du skal undervise enten hjemmefra eller i et tomt rum på universitetet. Medialab har erhvervet forskellige mikrofoner og kameraer til at hjælpe dig med disse opgaver. Log ind i vores Online Booking-system for at reservere udstyret.

Vi har også lavet manualer og vejledninger, der gerne skulle hjælpe dig med det udstyr, og den software du bruger, eller informere dig om andre afdelinger på AAU, der understøtter dine specifikke behov.
 

Medialabs Hardware:

Logitech Brio Webcam:

Når det er tilsluttet en USB 3.0-port i din computer, kan dette kamera levere 4K-video (hvis du optager videoen lokalt) og op til 1080p streaming, hvis din software understøtter dett. Webkameraet har en indbygget mikrofon og kan placeres oven på skærmen eller fastgøres til et stativ for at stå på dit bord eller gulvet. Kameraet er Plug'n play, men du skal downloade Logitechs Capture-software  for at bruge alle kameraets ekstra funktioner (som HDR).
Lån det her.
 

Polycom Studio USB kamera:

Dette kamera har en indbygget mikrofon og højttalere, og har størrelsen på en TV Sound bar og vejer 3 kg med stander. Den er Plug'n Play, så du skal bare koble den til din computer med det medfølgende USB kabel, og vælge det som dit kamera, højttaler og mikrofon i din undervisningssoftware. Polycom Studio har en indbygget funktion, hvor den kan følge underviseren med kameraet. Denne funktion er aktiveret med den medfølgende fjernbetjening. Polycom Studio bruges normalt i et konferencelokale eller et mindre klasseværelse. En manual findes her.
Lån det her.
 

Jabra 710 Microphone and Speaker:

Denne mikrofon/højttaler er ideel i konferencelokaler eller mindre klasselokaler, hvor din computers indbyggede mikrofon og højttaler ikke er tilstrækkelige. Mikrofonen er Plug'n Play og fungerer på både Mac og pc. En manual findes her.
Lån det her.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående udstyr, så kontakt os i Medialab på TLF: 99 40 73 97 eller medialab@hum.aau.dk (Vi understøtter kun AAU HUM Kommunikation & Psykologi samt CGS SAMF)


SUPPORT til SOFTWARE/HARDWARE I undervisningslokalerne:

Normalt er det ITS, der understøtter de tekniske løsninger i klasselokaler og auditorier. Du kan kontakte dem på dette nummer 99 40 20 20, hvis du har problemer med installationerne i lokalerne.

Medialab har dog placeret Polycom Studios i flere rum i Rendsburggade 14 og Nordkraft, og hvis du efter at have læst manualen, placeret i rummet sammen med udstyret, stadig har brug for hjælp, kan du inden for normal arbejdstid, kontakte Medialab på 99 40 73 97, og vi vil forsøge at løse dit problem.
 

Forbered dig selv på fjernundervisning bedst muligt:

Før du bevæger dig ind i fjernundervisningens vidunderlige verden, er det bedste du kan gøre, at forberede dig grundigt på opgaven. Center for digitalt understøttet læring på AAU, har lavet et omfattende websted, hvor de dækker alle de aspekter, du har brug for at være opmærksom på, så som det forskellige software du skal bruge, GDPR, vejledning i planlægning af fjernundervisning og meget mere. Du kan finde deres side her: dansk eller engelsk.